2007 BALI Award

British Association of Landscape Industries

Laurence Llewelyn-Bowen and David Domoney presented Creative Landscape Company with two awards at the British Association of Landscape Industries (BALI) National awards held at The Hilton Hotel, Park Lane on November 2nd 2007

2007 Bali Principal Award - Domestic Grounds Maintenance


The Bali Principal award was granted for the Domestic Grounds Maintenance category at the property of The Little Fishery, Chauntry Road, Maidenhead.

Judges Comments:
'Close to the famous Brunel Bridge on the banks of the river Thames, the house is in a very commanding position. The forecourt entrance garden has a New England feel with a flag pole in the centre of the lawn surrounded by flowers and shrubberies and other floral displays complemented by hanging baskets and planters. The paviors were totally weed free and clean, despite the fact that this is a busy family home. The rear garden sweeps down to the river and allows the full vista to be taken in whilst still drawing the eye to the clever use of colour and the carefully maintained trees and shrubs. Little touches like the use of diagonally crossed-over mowing and the creative use of seasonal bedding plants were exemplary. The move from the front garden lawns to the rear garden were seamless in spite of providing a play-area and garaging. It was a privilege to visit this exquisite and immaculately maintained garden where nothing was out of place. The client's satisfaction was immediately apparent and they were fulsome in their praise of the contractor.'

2007 Bali National Award - Domestic Design and Construction

The Bali National Award was granted for the Domestic Design and Construction category £20,000 - £50,000 at the property of Newlands Farm Barns, Reading.

Judges Comments:
'A compact yet spacious garden fitted into an irregular shaped area with great expertise by the contractor. Simple to maintain, it allows for evening use by incorporating lighting, meaning that the client, even when working long hours, can enjoy the tranquility of the restful planting, water feature and sitting area. When matured the garden will give seclusion from the neighbouring properties without becoming claustrophobic and will be entirely in keeping with the newly converted barn. This fantastically presented scheme has been precisely planted, (almost to the millimetre), balancing the feel of the country with the need for practicality. It is easy on the eye with great points of interest, yet still allowing the gaze to wander over the whole garden.'